Novinky

Sledujte naše novinky v médiích, projděte všechny naše tiskové zprávy a prohlédněte si naše referenční dokumenty.

Česká premiéra: ELEKTROTRANS postavil první ohraňovaný stožár pro 400 kV v „přímém přenosu“
Vůbec poprvé se v Česku na vedení s napětím 400 kV objeví takzvaný ohraňovaný stožár. První čtyři portály vznikly na novém vedení V487/488 u Kadaně. Odlišný typ stožáru umožní „vejít se“ mezi stávající vedení, jedno z nich pak podchází.
Dozvědět se více
Hledal jsem investora, který si firmy drží a rozvíjí je, říká o spojení s VINCI Energies zakladatel InfoTel
Na konci října získala skupina VINCI Energies v Česku jednu z nejvýznamějších akvizic za poslední roky – ovládla brněnskou společnost InfoTel. Její zakladatel Pavel Košťál vysvětluje, proč se rozhodl právě pro VINCI Energies i jak vidí budoucnost firmy, kterou v roce 1992 zakládal.
Dozvědět se více
Sedmdesát metrů nad zemí. Podívejte se na zakázku OMEXOM GA Energo v Holandsku
Až v sedmdesátimetrové výšce se pohybují montéři OMEXOM GA Energo, kteří od listopadu pracují na zakázce v holandské provincii Groningen.
Dozvědět se více
15 let NDIC: milník v projektech pro ŘSD
Patnáctileté výročí oslavil na podzim 2023 jeden z klíčových projektů v moderní historii VARS BRNO – Národní dopravní informační centrum. Projekt, kterým se etablovala úspěšná spolupráce s Ředitelstvím silnic a dálnic, představoval výjimečnou výzvu. VARS BRNO pro nově vznikající centrum sídlící v Ostravě dodával technické vybavení, především ale vyvinul zcela nový řídicí systém, který byl v úspěšném provozu až do roku 2017.
Dozvědět se více
InfoTel získala skupina VINCI Energies, v Česku vstupuje na pole infrastruktury pro telekomunikace
Brněnskou společnost InfoTel nově vlastní nadnárodní společnost VINCI Energies. Ta akvizicí významného poskytovatele profesionálních služeb v oblasti výstavby a provozu telekomunikačních sítí posiluje svoji přítomnost v Česku a zároveň rozšiřuje svoje aktivity do nové oblasti.  
Dozvědět se více
Společnost S&T CZ byla přejmenována na Axians Czech Republic s.r.o.
On 18 September 2023, S&T companies in Poland, Croatia, Czech Republic, Switzerland, Serbia, Slovakia, North Macedonia, Albania and Montenegro were renamed Axians, the ICT brand of the VINCI Energies Group.
Dozvědět se více
Environment Day VINCI Energies: podívejte se, jak se zapojilo Česko
Act local, impact global. To je heslo Environment Day skupiny VINCI Energies. Upozorňuje na to, že Velké věci jsou často dílem malých činů jednotlivců. Od roku 2020 si tuto myšlenku připomínají vždy 22. září všichni zaměstnanci skupiny.
Dozvědět se více
Dispečink nové generace pro České Budějovice jde do testovacího provozu
České Budějovice s novým dispečinkem dostávají do rukou nejmodernější nástroj, který jim umožňuje efektivně vyhodnocovat data o dopravě a vytvářet scénáře pro její řízení.
Dozvědět se více
KASTT vyrobil výměník s výrobním číslem 30 000
„V březnu tohoto roku jsme vyrobili rotační výměník s výrobním číslem 30 000. “
Dozvědět se více
Měření na Sázavě ukazuje postup těžby sedimentů
Jak postupují těžební práce na ústí Sázavy do Vltavy, zjišťuje v posledních týdnech tým VARS BRNO pomocí systému, který byl vyvinut podle vlastního návrhu VARS BRNO, dokáže rychle a přesně vytvářet model dna vodních toků, monitorovat sedimenty a podvodní konstrukce.
Dozvědět se více
Mobilní liniové řízení od VARS cesta k cestám bez kolon
Plynulejší provoz v dopravních omezeních, menší riziko nehody a také méně stresu pro řidiče. To je výsledek zavedení automatizovaného mobilního liniového řízení dopravy. ŘSD má nyní k dispozici šest sad, které pomáhají zlepšit dopravu třeba v omezení na příjezdu do Prahy po D11. Jak „mobilní liniovka“ funguje? A co dokáže?
Dozvědět se více
Oslava 25 let společnosti ELEKTROTRANS
Tento rok společnost ELEKTROTRANS oslavuje už neuvěřitelných 25 let od založení. Všem zaměstnancům a obchodním partnerům děkují za přízeň a těší se na další společná úspěšná léta.
Dozvědět se více
Příprava na sezonu: jak se ladí CleveRA Car
Prvních 5775 pruhokilometrů změřených silnic a 1344 pruhokilometrů dálnic má za sebou v sezoně 2023 měřicí vůz CleveRA Car od společnosti VARS BRNO. Ještě než posádka začala načítat první letošní úseky, vyrazila na pravidelnou kontrolu do Švédska.
Dozvědět se více
Raveling: nenápadný škůdce, kterého odhalí CleveRA
CleveRA Car od VARS BRNO je jedinečný měřicí vůz, který nyní začíná měřit i nový parametr - raveling. Více se dočtete v článku.
Dozvědět se více
S&T obhájilo titul nejlepšího servisního partnera roku 2022
I letos S&T obhájilo titul nejlepšího servisního partnera HP. Cenu za S&T CZ přebíral generální ředitel Miroslav Bečka
Dozvědět se více
Společnost OMEXOM GA Energo dokončila rekonstrukci transformovny Pražačka
Za provozu a bez výraznějšího omezení probíhala od ledna 2017 rekonstrukce transformovny Pražačka v Praze Vysočanech. Projekt a rekonstrukci zajišťovala společnost OMEXOM GA Energo pro investora PREdistribuce, a.s. 
Dozvědět se více
Společnost OMEXOM GA Energo otevírá první ročník letní školy pro studenty elektro oborů
První ročník Letní školy pro studenty vysokých škol zaměřených na energetiku a elektrotechniku otevírá OMEXOM GA Energo. Na programu budou přednášky odborníků ze zahraničí, návštěva vzdělávacího střediska v německém Korbußenu nebo prohlídka rozvodny.
Dozvědět se více
Společnost S&T CZ se od května 2023 stala součástí SAP Partner Grouping Agreement (PGA) společnosti Axians
Vstupem do PGA se rozšiřuje záběr kompetencí S&T CZ z původní skupiny S&T na SAP kompetence celé skupiny Axians.
Dozvědět se více
Společnost S&T přivezla novinku na ISSS 2023
Elektronickou spisovou službu nové generace jsme představili na 25. ročníku ISSS.
Dozvědět se více
Tomáš Miniberger hostem Rozstřelu na idnes.cz
Generální ředitel VARS BRNO Tomáš Miniberger byl hostem pořadu Rozstřel na iDNES.cz.
Dozvědět se více
Velký pražský úklid. Systém od VARS zastřeší data o telematice
Dostat víc jak 150 tisíc telematických zařízení rozmístěných po Praze do jednoho „seznamu“. To je cíl projektu Pasportizace telematického majetku, který nyní realizuje VARS BRNO u pražského správce komunikací TSK Praha.
Dozvědět se více
Zdeněk Židek | OMEXOM: Chceme, aby zaměstnanci měli bezpečnost ve vlastní DNA
Společnost OMEXOM GA Energo slaví letos 30 let na trhu. Při této příležitosti přinášíme rozhovor s generálním ředitelem Zdeňkem Židkem, který byl v roce 1993 jedním ze spoluzakladatelů.
Dozvědět se více
Zimní údržba pod dozorem. Pro ŘSD ji kontroluje systém VARS
4158 pracovníků, 1284 vozidel zimní údržby. To je “tým“, na který dohlíží pod hlavičkou Ředitelství silnic a dálnic systém ISUDaS. Správce dálnic a silnic první třídy díky němu má dokonalý přehled o tom, jakou práci odvedli.
Dozvědět se více
Mobilní liniovka od VARS pomáhá na D1 u Brna
Tři sady mobilního liniového řízení, které VARS BRNO dodala Ředitelství silnic a dálnic, v těchto dnech začínají pomáhat s řízením dopravy v kritickém úseku dálnice D1 a navazujícím úseku dálnice D2 v okolí Brna.
Dozvědět se více